top of page

OVER ONS

a-ULaB is een laboratorium dat gespecialiseerd is in onderzoek en identificatie van asbestvezels in materialen en in de lucht. Deze spin-off van de Université libre de Bruxelles (ULB) en van het Erasmusziekenhuis, gecreëerd in 2011, is het resultaat van een ontmoeting tussen de medische wereld en de bouwsector. Ze krijgt de steun van SCA Theodorus, investeringsorgaan van de ULB. Haar doel is de transfer van ontwikkelde innovaties en knowhow die worden onderzocht te vergemakkelijken naar ondernemingen toe.

 

Het beheer van de onderneming en het operationele management zijn in handen van een ervaren team: 

  • Dhr. Philippe-Antoine Remy: medestichter en beheerder van a-ULaB: meer dan 20 jaar ervaring in de sector waarin de aanwezigheid van asbest in gebouwen wordt geïnventariseerd (diagnostics) (CEO van Pegase Environnement).

  • Dhr. Didier Georges (Theodorus SCA): beheerder van a-ULaB

  • Dr. Sc. Pascal Dumortier: medestichter en wetenschappelijk directeur van a-ULaB; sinds meer dan 30 jaar erkend specialist bij het vaststellen of er asbest aanwezig is in longstalen (Laboratorium mineralogie - dienst pneumologie van het Erasmusziekenhuis)

  • Dr. Sc. Bernard Hermans: technisch directeur van a-Ulab; meer dan 20 jaar ervaring in de analyse van vezels in de lucht en in materialen.

  • Prof. Paul De Vuyst: hoofd van de afdeling pneumologie aan het Erasmus Hospitaal van 1996 tot 2018; Auteur van +/- 100 publicaties internationale wetenschappelijke tijdschriften (beroepsziekten en interstitiële longziekten); Lid van de European Respiratory Society (ERS); Lid van de Technische Raad van het « Fonds des Maladies Professionnelles » sinds 13.4.1994; Lid van de Board of Accreditation in Pneumology. Vice-voorzitter van de goedkeuringscommissie (2010). Voorzitter (2013)

  • Dr. Didier Piquard: Docent aan de ULB Faculteit Geneeskunde bij DMG (Afdeling Algemene Geneeskunde); Master of Stages in General MedicineOrde van Artsen: Raad van Brussel en Waals-Brabant, adviseur van 2012 tot 2018. Pedagogische functies gericht op, onder andere, beschavingziekten inclusief pathologieën gerelateerd aan het binnenmilieu (huisvervuiling)

Ze levert diensten voor studiebureaus die gespecialiseerd zijn in asbestanalyses in openbare gebouwen, interne diensten voor preventie en bescherming van ondernemingen van particulieren en ondernemingen die de bevoegdheid bezitten voor asbestverwijdering.

IMG_5833.jpg
IMG_5829.jpg
bottom of page